Eerste Graad 1A Latijn

Uitbreiding

Je bent geboeid door taal, leest graag verhalen en wil zo graag meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de Romeinen en de Grieken.

In het vak Latijn leer je, door verhalen te lezen, de leefwereld van de Romeinen kennen. Hoe zag een Romeinse woning eruit? Wat viel er te beleven in een badhuis? Hoe ging een gladiatorengevecht eraan toe? Wie/wat was de Minotaurus? Welke wrede straf kreeg Tantalus van de goden? …

We lezen deze verhalen nauwkeuring en staan daarbij uiteraard ook stil bij de taal van de Romeinen: het Latijn. Door ons te verdiepen in deze taal ontdekken we de vele mogelijkheden die een Romein had om zich uit te drukken en leren we zo onze eigen taal, het Nederlands, beter beheersen. We ontdekken dat Latijn minder veraf is dan het op het eerste zich zou lijken: heel wat Franse, Italiaanse, Spaanse, Engelse en zelfs Nederlandse woorden zijn namelijk afkomstig uit het Latijn.

Je bent iemand die in de lagere school zelfstandig kon werken en je schoolwerk kon organiseren zonder hulp van je ouders. Je hebt een goed geheugen om snel te kunnen studeren. Je geeft niet te vlug op, je volhardt en wil telkens weer opnieuw beginnen.

Vak Lesuren
Aardrijkskunde 2
Beeld 2
Nederlands 4
Engels 1
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Techniek 2
Wiskunde 4
Latijn 4
ICT 1
Totaal 32

Inschrijven voor deze richting?

Indien je je kind wenst in te schrijven voor het lopende schooljaar, kan je contact opnemen met het secretariaat van de graad waarvoor je wil inschrijven.