Eerste Graad 1A Projecten

Uitbreiding

De projecten gebeuren in een doorschuifsysteem. Een leerling die projecten kiest, volgt dus 3 projecten verdeeld over het schooljaar.

STEM-techniek-
Wetenschappen

Economie en organisatie
Maatschappij en welzijn
Vak Lesuren
Aardrijkskunde 2
Beeld 2
Engels 1
Frans 3 + 1
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4 + 1
Project 2
ICT 1
Totaal 32

STEM-techniek-wetenschappen

In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan pientere wetenschappers. Je droomt ervan om technicus te worden of je wil graag verder studeren in de wondere wereld van de wetenschappen.

De meerwaarde van STEM-technieken – wetenschappen is de extra vorming op vlak van wetenschappen, wiskunde, technologie en engineering. Via uitdagende projecten leer je waarnemen en experimenteren.

Je wordt getraind in het probleemoplossend denken en het nauwkeurig analyseren en beoordelen van wetenschappelijke informatie.

Economie en organisatie

Veel mensen denken dat economie alleen maar over geld gaat, maar dat is niet zo. Economie is een sociale wetenschap die maatschappij als onderwerp van studie heeft.

We onderzoeken de mens en de samenleving. Je leert over behoeften, inkomsten en uitgaven, bedrijven, …

Hierbij vertrekken we steeds vanuit de leefwereld van de jongere. We proberen een blik op de wereld om je heen te verruimen en gaan op zoek naar het hoe en waarom van gebeurtenissen in de wereld.

Je verkent de economische aspecten van het gezinsleven, denkt na over het gedrag en keuzes van mensen en leert kritisch omgaan met media en politiek.

Maatschappij en welzijn

Sociale vaardigheden? Hoe doe je dat ook alweer zo’n smiley in het echt?

Bij sociale vorming leggen we de nadruk op het ontwikkelen van sociale competenties bij de leerlingen doorheen hun dagelijks leven. Luisteren naar elkaar, behulpzaam zijn, respectvol omgaan met elkaar … zijn de sociale vaardigheden waar we tijdens dit project de nadruk op leggen.

We proberen deze vaardigheden eigen te maken door middel van rollenspelen, voordrachten geven en andere werkvormen. Door middel van interactie met elkaar versterk je niet alleen jouw sociale vaardigheden, maar ook die van de mensen rondom je.

Inschrijven voor deze richting?

Indien je je kind wenst in te schrijven voor het lopende schooljaar, kan je contact opnemen met het secretariaat van de graad waarvoor je wil inschrijven.